top of page

Laat me je even meenemen naar mijn eerste yoga ervaring. Meer bepaald naar het moment ik voorovergebogen, wat vertwijfeld naar de grond aan het staren was en ik niet wist wat ik met die laatste instructie moest aanvangen. De vraag was nochtans heel eenvoudig: kom zo langzaam mogelijk rechtop. Zo. Langzaam. Mogelijk. Serieus?


Ik leefde in die tijd met een chronisch gevoel van tijdgebrek. Ik had een carrière waarin alles steeds sneller, harder, beter moest. En ook buiten mijn werk voelde ik overal competitie en druk.
En dan ineens haalt iemand het in zijn hoofd om me te vragen iets zo langzaam mogelijk te doen? 


Dit was het begin van heel kleine verschuivingen en veranderingen. Toen mijn lichaam begon te protesteren tegen het jarenlange hollen, kwam alles in een stroomversnelling. Al zou een stroomvertraging een passender woord zijn. 
Ondertussen geef ik een aantal jaar yoga en meditatie op verschillende plaatsen waaronder Time for yoga en Wallstreet Deurne. 
Ik behaalde mijn 200u TT yoga teacher bij Robert Boustany en Dorinda Farver (yogasite Breda) en zet deze opleiding verder in de 500u TT. Ik had ook het waanzinnig geluk om van bij de eerste lichting Aruna yoga 200TT te zijn onder leiding van Nicki Forman. Daarnaast volgde ik nog opleidingen en workshops in pranayama, meditatie, yoga nidra, restorative yoga en aerial yoga. 


Carole Michels_edited.png

Carole Michels, bezielster Lijf

bottom of page