Aanbod yogalessen

Er zijn enorm veel verschillende soorten yoga. Het aanbod bij Studio Lijf is zo opgebouwd dat je er terecht kan voor heel dynamische tot heel zachte yogastijlen en dit zowel voor de beginner als de gevorderde yogi. Om je wat op weg te zetten, zijn de stijlen geordend in dynamisch, gemiddeld en zachte yogastijlen. Maar uiteindelijk zal enkel je eigen ervaring bepalen hoe jij die les ervaart en of dit aansluit bij wat jij zoekt.

Dynamische lessen

Vinyasa Yoga

In deze les worden er verschillende yoga houdingen in een flow aan elkaar verbonden.  Er wordt met staande, zittende en liggende houdingen gewerkt. Zowel kracht en lenigheid als meditatieve ontspanning vormen samen deze les. Achtergrond in yoga is niet noodzakelijk maar een zekere sportieve basis is wel ten stelligste aangeraden. Een zeer uitdagende les. 

Pralaya Yoga

Bij Pralaya yoga werken we rond een goede houding van je lichaam. Waar er stramheid is, maken we bindweefsel los waardoor je soepeler kan bewegen. De zwakkere spieren gaan we dan weer versterken zodat overwerkte spieren kunnen ontspannen. Gaandeweg ontdek je hoe je  lichaam in elkaar zit en hoe je ook in het dagelijks leven achter een bureau, tijdens het sporten of bij huishoudelijke taken kan werken aan een langer gezond leven. Bij de Vinyasa yoga Pralaya style gaan we deze inzichten in een vloeiende flow integreren.

Aruna Yoga 

Bij Aruna yoga gebruiken we yogatechnieken uit verschillende stijlen allemaal met als doel onze denkpatronen te doorbreken en met onze gedachten in het hier en nu te zijn en volledig in ons lichaam te zijn.

Het is een heel creatieve yogavorm waarbij zowel facetten van Kundalini yoga, pranayama (ademhalingsoefeningen) en zelfs dans verwerkt in zijn.

De Vinyasa yoga Aruna style is dus een heel dynamische en afwisselende yogales op muziek.

Gemiddelde inspanning

Soft flow Yoga

In deze les worden er verschillende yoga houdingen in een flow aan elkaar verbonden maar in een zachter tempo dan bij Vinyasa. De houdingen worden stap voor stap uitgelegd. Heel haalbaar voor de meesten en een mooie opstap richting Vinyasa mocht je dat wensen.

Easy Yoga

In deze les voornamelijk meditatieve, rustige bewegingen. Het gaat hier meer om de ademhaling, zachtheid binnen de houdingen en meditatie. Er worden staande houdingen gegeven alsook zittende/liggende houdingen. Er wordt gewerkt naar meer flexibiliteit. Deze vorm van yoga is voor de meeste mensen goed te volgen, tenzij je een moeilijkere fysieke beperking hebt.

Zachte lessen

Restorative yoga

Restorative yoga is een Yin(vrouwelijke) vorm van yoga. Deze yogavorm werkt op je zenuwstelsel en brengt rust, relaxatie en helderheid om beslissingen te nemen en te kunnen handelen. Je ervaart hierdoor het leven met meer bewustzijn en met meer acceptatie van jezelf en anderen. Restorative yoga is voor iedereen te volgen. Ook voor de mensen met een fysieke beperking of mensen herstellend van een ziekte, burn-out of operatie. De houding die je aanneemt wordt aangepast aan de capaciteiten van jouw lichaam.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk slaapyoga maar is eigenlijk veel meer. Het is een diepe meditatie die als doel heeft het lichaam te regenereren en de patronen in ons onderbewustzijn te transformeren. Dit is een liggende meditatie waardoor lichaam en geest makkelijker kunnen ontspannen. Terwijl het lichaam zich in een homeostase bevindt, treedt het brein in  een staat waar creativiteit de bovenhand neemt op de kritische en analytische geest. Een absolute aanrader als je graag volledige creativiteit van je geest wil ervaren!