top of page

Aanbod yogalessen

Er zijn enorm veel verschillende soorten yoga. Het aanbod bij Studio Lijf is zo opgebouwd dat je er terecht kan voor heel dynamische tot heel zachte yogastijlen en dit zowel voor de beginner als de gevorderde yogi. Om je wat op weg te zetten, zijn de stijlen geordend in dynamisch, gemiddeld en zachte yogastijlen. Maar uiteindelijk zal enkel je eigen ervaring bepalen hoe jij die les ervaart en of dit aansluit bij wat jij zoekt.

Studio Lijf interieur

Dynamische lessen

Vinyasa Yoga

In deze les worden er verschillende yoga houdingen in een flow aan elkaar verbonden. Er wordt met staande, zittende en liggende houdingen gewerkt. Zowel kracht en lenigheid als meditatieve ontspanning vormen samen deze les. Achtergrond in yoga is niet noodzakelijk maar een zekere sportieve basis is wel ten stelligste aangeraden. Een fysiek uitdagende les. 

Naast de klassieke Vinyasa yogalessen heeft Studio Lijf ook Vinyasa lessen met bijzonder accenten. Zo is er de Vinyasa yoga Pralaya style, waar er meer gefocused wordt op spierversterking en als pittiger wordt ervaren.

De Vinyasa yoga Aruna style is dan weer een yogavorm waar we wat buiten de lijntjes kleuren van de klassieke Vinyasa yoga en ook andere bewegingsvormen aan bod laten komen.   

Gemiddelde inspanning

Anahata Yoga

Anahata yoga is een toegankelijke vorm van yoga met met zachte repetitieve houdingen die je in een meditatieve staat brengen. Deze yogavorm is gebaseerd op de tantrische traditie waarbij de focus volledig ligt op de innerlijke ervaring. Anahata verwijst naar het energetische hart.

Hierbij speelt het niveau minder, dus zowel geschikt voor easy niveau als gevorderd niveau.

Easy Yoga

In deze les voornamelijk meditatieve, rustige bewegingen. Het gaat hier meer om de ademhaling, zachtheid binnen de houdingen en meditatie. Er worden staande houdingen gegeven alsook zittende/liggende houdingen. Er wordt gewerkt naar meer flexibiliteit en versterking. Deze vorm van yoga is voor de meeste mensen goed te volgen, tenzij je een moeilijkere fysieke beperking hebt.

Zachte lessen

Restorative yoga

Restorative yoga is een Yin(vrouwelijke) vorm van yoga. Deze yogavorm werkt op je zenuwstelsel en brengt rust, relaxatie en helderheid om beslissingen te nemen en te kunnen handelen. Je ervaart hierdoor het leven met meer bewustzijn en met meer acceptatie van jezelf en anderen. Restorative yoga is voor iedereen te volgen. Ook voor de mensen met een fysieke beperking of mensen herstellend van een ziekte, burn-out of operatie. De houding die je aanneemt wordt aangepast aan de capaciteiten van jouw lichaam.

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk slaapyoga maar is eigenlijk veel meer. Het is een diepe meditatie die als doel heeft het lichaam te regenereren en de patronen in ons onderbewustzijn te transformeren. Dit is een liggende meditatie waardoor lichaam en geest makkelijker kunnen ontspannen. Terwijl het lichaam zich in een homeostase bevindt, treedt het brein in  een staat waar creativiteit de bovenhand neemt op de kritische en analytische geest. 

Momenteel zijn er geen wekelijkse yoga nidra lessen gepland. Maar als je graag op de hoogte wil blijven van zodra deze weer gepland zijn, schrijf dan zeker in op onze nieuwsbrief.

gemiddeld tempo
dynamisch
zachte lessen
bottom of page