top of page

MINDFULNESS

Je hoofd stopt niet met malen en piekeren?
Je bent vaak moe of zelfs uitgeput?
Je lijf wil niet meer mee of doet voortdurend pijn?
Je hebt last van stress en je voelt je gespannen?
Je hebt last van angsten die je belemmeren?
Je laat je beïnvloeden door de negatieve stemmen in je hoofd?
Je hebt de indruk dat je geleefd wordt?

Dan is een mindfulnesstraining een geschenk aan jezelf.

De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. Tijdens deze training krijg je meditaties, lichaamsoefeningen en oefeningen vanuit de cognitieve psychologie aangereikt om mee aan de slag te gaan.

mindfulness training antwerp.jpg

Lijkt Mindfulness iets voor jou maar twijfel je over deelname aan de training of past het trainingsmoment van de training niet voor jou? Dan is een workshop restorative yoga en mindfulness iets voor jou. 

Mindfulness training (MBCT)

data: 
De data worden bekend gemaakt in onze nieuwsbrief. Blijf op de
hoogte door je daarop in te schrijven.  

Duizenden mensen hebben de training gevolgd en uit vele wetenschappelijke publicaties is gebleken dat de mindfulness training tot één van meest effectieve instrumenten behoort voor stressreductie. Een training volgen is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is om met een nieuwe open blik naar zijn/haar eigen patronen te kijken.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Na deze cursus heb je voldoende inzicht en oefeningen om door te gaan met mindfulness in je dagelijkse leven.

Onderdelen van iedere sessie zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratieoefeningen

  • bewegingsoefeningen

  • zit- en loopmeditatie

  • ademhalingstechnieken

  • inzicht in de boeddhistische oorsprong

  • je leert en oefent samen met andere cursisten in groep.

 

Mindfulness is door iedereen te leren. Het trainen van een vaardigheid vereist veel oefening. Naast de wekelijkse sessies is het van belang om ook thuis dagelijks te oefenen.

De reeks wordt gegeven door Angela Broeders. Zij geeft reeds sinds 2012 Mindfulnesstraining in Antwerpen en Nederland. Zij volgde de opleiding MBCT trainer bij het Aandachtsinstituut en is aangesloten bij de vakvereniging. 

workshop mindfulness en restorative yoga


Prijs: € 30
3/12 - 14u-16u30


 

Begin je zaterdag goed. We doen 2,5 uur lang Restorative yoga en Mindfulnessmeditaties en eindigen met een visualisatie. We werken ook met ademhalingstechnieken voor het verdiepen van de Restorative yoga. Zo krijg je de kans om langer in ontspanning te blijven. De ontspanning die dit oplevert werkt openend en helend en dit kan je meenemen en vasthouden in je week.

De workshop gaat door in kleine groep. 

mindfulness training
mindfulness workshop
bottom of page